top of page

Dessa är några år gamla idag men är likväl aktuellt för många.

Uppdaterat: 13 okt. 2022Reflektioner på mångas liv genom mina ögon


Rätt eller fel kvittar, du har din syn på det jag har min, detta är bara lite som jag ser det och hoppas kunna bidra till några med några tankar


Vi har som människor har ett fantastiskt minne och en otrolig fantasi som gör att vi kan utvecklas framåt och ta fram uppfinningar. Samtidigt så detta att med vår livliga fantasi och vårt minne få för oss massa saker och ting, vi sitter fast i gamla minnen som vi låter såra dra ned och ibland totalt förstöra andras och vårt eget liv.

Vad tror du dig uppnå med det? Förstöra din egen evolution och önska att du kunde dra dig tillbaka i tiden ? Glöm det, det går inte resa i tiden så varför ska du i ditt minne och känslor tillåta dig vara fast där. Var det roligare att vara en apa som du en gång var, hoppa rundor tjattrandes i träden och äta frukter hela dagarna mellan varven som du pillar dina flockmedlemmar i huvudet efter lös. Vad var det då för vits med evolutionen. Vad är det då för vits att vi hela tiden strävar framåt i livet.

Om du inte vill se alla saker som sker som möjligheter så blir istället allting som sker bara problem för dig. Du behöver inte vara ”Mindfull” snarare tvärtom, töm dig på allt onödigt skit och bara öppna upp dina fem sinnen på vid gavel o ta in livet omkring dig utan katastroftänkande. Tror du inte på att tankens kraft har påverkan på dig? Då kan du prova att i fem dagar hela tiden gå omkring och säga till dig själv hur jävla värdelöst dålig du är på allting. Nä gör inte det! Inte mer än vad du redan gör. Så som du behandlar och inte lyfter dig själv är det så du är mot dina nära och kära också?


Vad är det som du kallar dit liv nu, vad är det för något. Det är en kombination av tid och energi. Bara att du sitter nu och läser denna texten får din tid och ditt liv att rulla på, en tid du aldrig får tillbaka, 10 minuter närmare din död när du är klar med att läsa. Kan du dra tillbaka tiden? Igår var ingen bra dag, så kan du spela tillbaka livet då? Ingen kan kontrollera tiden, den rullar på lika hänsynslöst snabbt för oss alla. Däremot så energin i tiden vi upplever är något Du kan ändra på. Har du tråkigt sur ledsen irriterad ångest arg eller vad det nu må vara så är tiden trög och jobbig att uthärda till skillnad mot när du gör någonting du gillar. När du är glad lycklig arbetar med något som känns meningsfullt, relationer med utbyte, skrattar och ler så går tiden mycket fortare och energin i livet är av mycket högre positivare frekvens för dig. Och för andra.


Så fundamentalt är livet bara tid och energin, frågan är vad du väljer att göra med det. För oss i västvärlden är det enklare på många vis att forma våra liv än för tex dem som dör i unga år i svält. Men kanske var de ändå lyckliga och älskade med sina kära fram tills döden skilde dem åt.


Vill du göra någonting meningsfullt med ditt liv och i så fall vad. Det behöver inte betyda yrkesmässigt en hög position med massa pengar och materiell standard av hög nivå. Det är inte det jag tror livet bara handlar om även fast det många gånger ger en känsla av välbehag som absolut inte ska förnekas förringas eller nedvärderas. Det är inget fel med att älska lyx. Men jag pratar om oss på en något inre djupare nivå där vi går genom livet med öppna sinnen för livet och inte sänker oss själv och vår medvetenhet med alkohol marijuana kokain eller annat. Den som tror att det höjer sinnena är dum i huvudet. Vill du att kaptenen på planet ska ha rökt på? Vill du att kirurgen som ska operera ditt barn precis dragit några linor kokain för att höja sin skärpa när skalpellen skär in i köttet på barnet? Nä.

Du kan inte sänka dina sinnes receptiva förmåga o tro att du ska få ut full förmåga av dem. De måste vara fullt vakna och öppna. Sänka och döva dem gör vi ibland av vissa anledningar men tro för fan inte att det ger dig tillgång till någonting mer med de fem sinnena som du ska utforska livet nyfiket med. Den största kemiska fabriken och mest högteknologiska som finns är det du har mellan öronen. Du har fått världens mest sofistikerade maskin men har du ens försökt läsa manual boken? Dvs utvecklas mentalt precis som du tränar biceps. Nä just det. Du läser manualen till din senaste tekniska pryl som införskaffats men skiter i din egna utveckling och ditt välmående. Hallå! Inte undra på att en miljon människor bara i Sverige går på kemiskt framställd psykofarmaka.

Och för att inte känna sig kass så jämför du dig med likasinnade eller de som är sämre istället för de som ligger på en högre nivå än du själv. För det är jobbigt och sätter press på dig. Då är det ännu enklare att prata skit om dem och dela in dem i fack så du utifrån dig själv kan försöka förstå dem. Du förstår väl att du är trångsynt och bör öppna din egen manual först. Om du vill så klart.


Att bara vara halvt levande är en tortyr du gör på dig själv. Halvt levande människor lider av allting, av okunnighet utbildning fattigdom sjukdomar ensamhet relationer, om de inte gifter sig lider de av det, gifter de sig lider de ändå, med eller utan barn är det ett lidande, tanken på döden fast den inte ens (vad de vet iaf) är nära. De lider av alting. Vad är det för ett liv? Är det ett liv som du vill att dina vänner dina käraste dina barn din farmor ska ha? Vill du ha det så ? Detta halva stadie av ditt liv försöker fyllas av diverse olika ting som du innerst inne vet inte ger dig den där andra halvan du saknar. Du har den fysiska men den mentala har du missat utveckla. Den saknade halvan finns inte i pengar droger eller någon annan människa. En annan person får aldrig vara ditt allt ditt liv din livlina din räddare osv. Du bör inte vara beroende av en annan människa på det viset. Det är inte friskt.


Sökandet av tillfredställelse kan ta sig riktigt sjuka vändningar när du försöker fylla hålen inom dig. Om du bara tror på något för att du kanske är född in i det, eller blivit itutade det så börjar din hjärna dra slutsatser att det är så det ska vara och det är det som är det enda rätta. Nej, du ska använda huvudet till att utforska tillsammans med dina egna sinnen och nyfiket skapa dig en egen sanning. Titta på möjligheterna i allting du upplever med ett öppet sinne utan att dra några förhastade slutsatser baserat på dina minnen och lärdomar. Vidga dina vyer. Ja gud så farligt om det omkullkastar hela din inbillade trossats!


Det är friskt i sig att vara försiktig i sitt utforskande så som världen ser ut idag men det är inte riktigt det jag menar att du ska utsätta dig fysiskt för dumheter. Tror du att det är det jag talar om så sluta slösa ditt liv NU på min text.

Du behöver inte forma dig en speciell åsikt om något för i samma stund du gör det så är du också oftast stängd för motsatsen och då går du miste om mycket information om livet och andra. Sen visst, krigar det helt mot Dina livsvärderingar och Dina ledord i livet så ska du självklart stå fast vid dem men samtidigt ha ett öppet sinne då du förmodligen många gånger missat en jäkla massa infallsvinklar så som kan bringa dig ett större medvetande och perspektiv på livet och allt som sker här. Förhastade slutsatser dödar din utveckling. I samma stund som du tror något är helt rätt känner du dig självsäker och trygg i samma stund stänger du dörren till din egna utveckling. Självsäkerhet utan klar insikt är en ren katastrof. Det är mycket bättre att vara svävande och öppen för att det kan vara på ett annat vis än vad du känner till. Men nä, det är läskigt om du blir omkullkastad i din tro på något. Mattan rycks undan under dig. Med ditt inskränkta tänkande fanns där aldrig en matta från början och du står redan halvt nere i hålet.


Våga sväva i okunskap ibland gällande vissa saker eller i alla fall erkänna att du inte kan vara bombsäker i sak ökar dina vyer samt din ödmjukhet. Många människor tror att för att de har tre pusselbitar av tusen så kan de se hela bilden klart o tydligt. De flesta kan verkligen inte det. Vet du om du vaknar upp i morgon? Nä det vet du inte. En miljon människor på jorden kommer inte göra det.

Du vet ingenting och en ignorans inför det kostar bara ditt eget öppna sinne. Gillar du ignoranta personer? Dra slutsater om allt och alla utan att veta någonting alls. Sen finns det de(vi) som ser en massa ändå men det är ett annat ämne.

Dessa slutsatser du drar om saker och ting görs för att du vill skapa dig en bild i huvudet och att du ska känna att du har kontroll på ditt liv. Det är det sista du har just då. Du bara begränsar dig till att inte utvecklas alls. Visst du har kontroll över att inte lära dig något. Grattis.


Prova när du vaknar i morgon att försöka se på allt och alla med helt nya nyfikna ögon där du inte tar någonting för givet. Är du en relation så säg till hen eller inom dig själv, att du väljer hen idag med utifrån vad du känner när du upplever hens energi vid din sida. Fortsätt sedan så under så lång tid du bara kan hela dagen. Utforska nyfiket och jag lovar att du kommer höja blicken och inte gå som ett bökande svin i marken.

Titta på allting som du inte upplevt det förr. Det krävs som jag skrivet hela tiden att dina sinnen är fullt öppna och inte besudlade med något. Tro det eller ej, att göra detta under deprimerade sorgsna stunder i livet gör du svänger på din energi och höjer din vibration, får tankarna på allt du ser hör smakar känner och luktar istället för det sorgliga du bär inom dig. Förstå mig rätt, sorgen måste få finnas där men det är hur vi agerar på våra känslor som är det utvecklande för oss.


Ditt psykologiska drama du går igenom har många gånger allt för stor plats i din hjärna för att du ska kunna öppna sinnena och gå vidare. Mycket av det vi får för oss i psyket är påhitt och överdrivet. Tack och lov dödar inte ångestkänslorna. Något jag förr fått uppleva många gånger. Självklart händer det piss i livet och det kommer alltid hända piss lite då och då men det är hur vi förhåller oss till det och tillåter oss sen att släppa skiten för att inte drunkna i möget. Vi måste ändra på energin, och klarar du inte det så ta hjälp så reder vi ut det tillsammans. Det duger inte att gå omkring och var ledsen orolig arg miserabel dygnet runt. Avsätt tid till det! Lägg in det i ett schema. 15 minuter, sen förkortar du den tiden var tredje dag med en minut tills det känns bättre i dig.

Mycket saker vi har snurrande i huvudet är inte den riktiga verkligheten även fast vi ibland är självsäkert och ignorant övertygade om det. Men det vet du själv, det var inte hela sanning allt det du låtit tuta i dig. När din påhittade värld fylld med oro ångest o foten i framtiden och en i gårdagen är ett faktum är det dags söka någon att prata med. Jag finns här för dig när Du så önskar. Med ett högre andligt och spirituellt sätt på livet frigörs också mycket oro för saker och ting du ändå aldrig någonsin kan ändra på och just det måste du vara trygg i och att förstå. Inte hela tiden säga tänk om det händer tänk om tänk om….Ändra det till att vara handlingskraftig och säg istället, vad gör jag om detta sker och så har du genast förberett hjärnan på att agera genom att ställa en frågeställning. Det är så huet funkar.

Tar du instruktioner av din rädsla och oro så säger det sig själv att du kommer inte fatta bra beslut och du kommer inte heller må bra och du kommer inte utvecklas som människa. Det finns två stadier, anting bakåt eller framåt, inget står stilla.

Din påhittade värld får inte vara större än den riktiga världen för då går du miste om mycket. Om du får välja, väljer du då tragedi?


Ta vara på ditt liv och bidra så mycket du kan till andra.
Ta mig hem - EnergierMars har varit en omtumlande månad för många energimässigt även fast de själva inte inser det då många också inte ser livet flöden energier färger bilder framtider dåtider och dimensioner så som jag gör. Finns det någon sanning i det ens? För mig gör det, och detta är en av många sanningar för mig och jag har inget större intresse av att försöka övertygad någon om det heller. Du är fri att tro vad du vill. Kvittar mig helt.

Men tillbaka till första inledande meningen. I världs alltets energi är det just nu i mars månad som kvinnan, eller nä rättare sagt den kvinnliga energin ,den substrakta som har lidit mest, medans den maskulina abstrakta har stått stadigt på jorden under denna månaden. Varför vet jag ännu inte och det har en mindre betydelse också. Kanske för att det är just Mars månad, krigarguden Mars som anses tillhörande det manliga. Men det är inte en hållbara förklaring mer än i den länder där den tron delas. Och jag kan garantera dig att den har inte en tillstymmelse till sanning i Indien, landet jag kommer ifrån som också är en av världens äldsta kulturer.


Som alltid så pendlar skiftar och vibrerar det i energierna gällande allting och denna gången har det varit en större utmaning för den feminina energin som har stått inför mer prövningar i sina relationer. Och märkväl nu att jag menar inte nödvändigtvis i en parrelation, varken hetro -eller homosexuell relation där denna har en större dominas av tex den abstrakta energin utan jag syftar enbart på vår egen innehavande och inneboende energikonstruktioner. Vår egen relation till oss själv där det alltjämt pendlar fram och tillbaka för de flesta. Även om många, speciellt inte män vill erkänna det.


Jag som brukar vara i kontakt med båda utan några som helst problem har denna månade stått väldigt stadigt i mitt maskulina även om jag inledde månaden med att stå starkt i det feminina som gav mig större känslomässiga påslag gällande vissa saker i mitt liv. Samt blödningar. Ja du läste rätt, har man kommit så otroligt lång i som jag anser mig gjort i den spirituella utvecklingen så har det blivit en naturlig del av mitt liv att även uppleva fysiska förändringar. Blödningar öm i kroppen och gråter av till synes bagateller men i den substrakta energin är det inga bagateller och känslor ska aldrig någonsin underkuvas eller förnekas. Dock emotionellt analyseras så inget spökar iväg med oss.


Humöret har varit som en bitch början av mars för att sen se det plana ut och stå stadigare tryggare och säkrare i mitt manliga. Det handlar inte om att den feminina energin skulle vara labilare utan detta var bara en del av min utveckling för där jag skulle vara nu. Stor och stark inombords, lugn inför mig själv och allting som sker på min väg. Stadig som en Zen-mästare hållandes sitt eget ljus högt och jobbar sig framåt på alla plan i livet.


Jag ser också att detta stämmer för många av mina manliga vänner och klienter, inte samma oro som varit under vissa perioder har påvisats och generellt har detta gällt just de som biologiskt är födda till män. Jag har såklart snabbat upp det från vissa kvinnor som är trygga i sin maskulina sida också men även de har fått en större svajning i sin kvinnliga energi.


Så vad betyder det egentligen? Så som jag ser det, och sällan har jag fel, håller det kollektiva dvs den allmänna energin som människorna vibrerar i med dess frekvens på att plana ut och från pandemins oro. Den skakiga energin har nått sin kulmen och börjar sakta men säkert hitta tillbaka igen till ett status quo där allting vibrerar ”normalt” igen. I grova drag dock för efterföljderna av denna globala hysteri kommer pågå i många år framöver men då vi människor är egoistiska i vårt populär narcissistiska förhållningssätt till flocken som inte har den betydelsen längre så kommer det inte märkas av för gemene homo sapiens då det egna livets händelser har det största inflyttandet. Och egentligen inte alls konstigt. Varje cell strävar alltid efter egen överlevnad.


Kan DU känna av någon skillnad? Du får gärna skriva ned dina tankar i så fall och posta dem till mig så läser jag dem gärna och vill du så bokar vi en session om något måste rensas ur ditt system. Jag gör det genom att rena flödet. De som varit hos mig på sådana samtalssessions vet vad jag talar om och också hur rent det känns efteråt men det medför så som alltid ett eget ansvar för det egna livet.


Ta mig hem betyder för mig minst två saker som ligger för mig närmast till hands när jag uttrycker mig så. Oftast är det bara till andra som är ungefär som jag och kan se saker och ting där jag uttrycker den längtan. Dels vill jag härifrån, bort från kylan klimatet jante svenne mentaliteten och ”hem” till Indien. Om så bara för några år så vill jag det. Jag har en sådan längtan och dragning till landet som gav bort mig men tyvärr så strippade Sverige mig på mitt medborgarskap därifrån. Undrar om jag kan stämma Svenska staten för det ? Dels så vill jag totalt lämna jorden och komma hem till de som har en mycket högre frekvens, de jag samtalar med flera gånger varje dag, som bara finns i en annan dimension eller kanske är det i det parallella universumet. Det kommer att framgå i boken jag sitter och skriver på. Jag har ingen dödslängtan men heller ingen längtan att trampa omkring i Sverige.

Detta blir en mycket annorlunda blogg men det ingår för mig i mitt liv att dela den jag är, det är ett erkännande inför mig själv först och främst. Även om det inte ger Dig något mervärde kanske mer än förhoppningsvis ovanstående skriverier.

På samma vis som jag har feminina tatueringar, målade naglar och ringar. klär mig som jag vill i mina leopard mönstrade plagg och skiter fullständigt i dina åsikter om mig. Det är för mig en frigörelse ifrån rädslan att försöka passa in vilket jag alltid som adopterad levt med. Men efter sökande efter biologiska mamma där vi kammade noll så stärktes jag i min egen självkänsla och den yttrar sig bla så här där jag gör det jag alltid velat göra med småsaker samt jobbar inför en flytt härifrån. Det är ingen försenad revolt utan frihet att inte bry sig om samhällets åsikter och om att skita i att försöka passa in utan att vara dum mot någon.


Tack för att Du tog dig tid att läsa 🙏🏾❤️Har du vaknat ?
Det gör vi på olika vis hela tiden. Vaknar på morgonen av väckarklockan, vaknar mitt i natten av blåsan som trycker på, av drömmar eller partnern bredvid snarkar. En katt som står och hoppar en i huvudet, barn som tar upp all plats i sängen. Som sagt det kan finnas en massa olika anledningar till att vi vaknar. Men det jag menar här är en annan forma av uppvaknade . Det är mer det spirituellaKundalini är en energi som i vanliga fall ligger vilande i kroppen, men som kan väckas upp under vissa förhållanden. Exempelvis av intensiv meditation, yoga, trauma/livskriser, starka sexuella upplevelser, eller av droger. Kundaliniprocessen fungerar som en typ av reningsprocess som hjälper vår identitet att skifta till ett nytt, mer allomfattande


1. Du känner energi som strömmar genom kroppen.


När du har en aktiv kundalini känns det som om energi strömmar genom ryggraden och andra delar av kroppen. Du kan känna bubblande, pirrande eller flödande förnimmelser genom kroppen. I vissa fall upplevs energiflödena som en porlande bakgrund av vitalitet, ibland kan de vara mycket starka och upplevas som ”energiorgasmer”, med energi som strömmar genom kroppen och ut genom exempelvis bröstet, pannan, eller toppen av huvudet.


2. Du känner ibland ett kroppsligt obehag som känns som låsningar av energi.


Ibland kan det kännas som energin fastnar i olika delar av kroppen och skapar obehag. Du kan kanske känna förnimmelser av tryck, tyngd, värk, eller förhårdnader i bröstet eller i huvudet. Detta är vanligt, men kan förstärkas om du försöker trycka ner processen, eller om du lever under livsomständigheter som inte är sanna för dig.


3. Ofrivilliga rörelser och kroppsliga ryckningar.


Din kropp kanske rycker till ofrivilligt eller rör sig som vid kramper. Ofta känner du strömningar av energi när detta sker. Rörelserna kan uppstå när du mediterar, när du hör/läser något du känner är sant för dig, när du slappnar av eller i andra situationer. För vissa kan dessa spontana rörelser vara mer komplexa. Till exempel kanske kroppen spontant genomför en rörelse som påminner om en asana (yogaposition). Andningen kan tillfälligt ändras, och du kanske hostar, eller skrattar utan yttre skäl.


4. Ökad sensorisk känslighet.Du kan bli mer känslig för stressfyllda situationer. Du kanske börjar undvika vissa situationer, människor, böcker eller filmer som du upplever som obehagliga eller oharmoniska. Du kan uppleva färger, former och ljud på ett klarare och mer levande sett. Du kanske upplever ovanliga fenomen som exempelvis inre ljus, inre ljud, eller dofter. Vissa upplever paranormala fenomen som exempelvis att minnas tidigare liv, att se vad som kommer att hända i framtiden, kontakt med andra världar, eller telepati.


5. Känslomässiga svängningar.


Du kan uppleva ökade känslomässiga svängningar. Känslor av förvirring, ångest, rädslor för att bli galen eller dö kan förekomma, liksom känslor av frid, jämnmod lycka och extas. Du kan uppleva ökade eller minskade sexuella känslor och ökat eller minskat sömnbehov.


6. Mystiska medvetandetillståndEn fullt utvecklad kundaliniprocess kan leda till förändrade medvetandetillstånd där du direkt upplever den enhet som alltid finns bakom vår vardagliga upplevelse av separation. Du kan uppleva frid, lugn och en direkt naturlig visdom. Detta kan vara allt från korta eller längre glimtar, till ett permanent varande i detta tillstånd.


Detta är något jag har gått genom för många år sedan men valt att inte så här dela med mig pga vetskapen om hur det kan mottas av de vanliga. Men iom jag mer o mer i min frihet o styrka skiter i dina dömande åsikter så visar jag upp min sanna sida ihop av att kunna hjälpa andra. Inte utav ett självhävdelsebehov. Många av er svaga säger att jag gör det av bekräftelse behov. Nä det är inte så o din tro om det är mindre vört än kattbajs . Jag är styrkan personifierad utan något som helst grandiost i det. Jag är inte mer värd än dig även fast du talar ned mig .


Detta är något jag har gått genom för många år sedan men valt att inte dela med mig pga vetskapen om hur det kan mottas av de vanliga. Men eftersom jag predikar om att skita i andras åsikter och tyckande så visar jag upp min sanna sida i hopp om att kunna hjälpa andra. Inte utav ett självhävdelse -eller bekräftelse behov. Jag är styrkan personifierad utan något som helst grandiost i det. Jag är inte mer värd än dig även fast du talar ned mig och Tycker jag är konstig med mina målade naglar och leopardkläder :)Jag kommer skriva mycket mer om allt detta. Ingenting behöver vara den ultimata sanning, mycket av det som kommer längre fram är min sanning om saker och ting. Däremot så ser jag väldigt mycket och otroligt väl igenom skitsnack. Många ”Gurus” har ingen koll alls utan missbrukar sitt så kallade andliga kunnande för att missleda både män och kvinnor på olika vis.....Är Du i behov att prata och bolla dina upplevelser så är du mer än välkommen att boka en tid hos mig så reder vi ut vad som händer i ditt liv. Det kan vara mycket spännande och givande som leder till en större livsutveckling för dig.
Kreativitet istället för krisDå hela världen lägger massvis med energi på pandemin och ger utlopp för ytterligare dåliga nyheter i vår tillvaro så skapar det ännu mer kris för många. Jag förnekar den absolut inte. Jag väljer i denna artikel att inte prata om den direkta döden som C19 kan orsaka utan mer den ekonomiska och emotionella krisen som uppstår just nu över hela jordklotet.Många företag permitterar anställda och en del tvingas i konkurs. Den enskildes ekonomiska situation kan hamna i ett krisläge som är svårt att ha en hållbar buffert för. Samtidigt då en del bolag tvingas städa undan personal och tjänster, måste de vara kreativa i sina lösningar och se till företagets bästa och dess överlevnad. Kreativa lösningar består många gånger av att effektivisera, dra ned på onödiga utgifter och tjänster, göra sig av med personer som de i dess nya utformning ej kommer behöva längre. Företaget tvingas till en livsnödvändig lösning.


Det kommer inte bli lätt för många människor att få nya jobb direkt och krisens följder biter sig in i kropp och själ hos den enskilde individen. Känslan av att inte vara behövd längre, bortsorterad och inte kunna försörja sig och familjen. I dess


värsta lägen leder det till ett ökat intag av alkohol, våld i hemmet, stort psykiskt lidande samt eventuella självmord. Det blir i slutändan ett problem för hela samhället som måste ta konsekvenserna för ovanstående beskrivningar.


Många har inte den styrkan och kreativiteten att kicka sig själv framåt och vara sporrad i ett för dem tufft underläge. Den tuffa situation är helt enkelt omöjlig att mentalt kunna vända själv. Vi är alla olika och inte alla kan vara kreativa entrepenörer som ser motgångar som deras egna framgångs möjligheter. Deras kreativa sinnen jobbar för högtryck och nya lösningar presenteras. Många av er är inte den personen. Men Du kan alltid söka hjälp. Även när du trillat långt ned. Du har alltid ett eget val som kan vara otroligt svårt att fatta om du är själv med hela smällen och redan mådde apa när du faller handlöst ned i en till synes bottenlös svart kall grav. Jag hoppas innerligt att du har vänner och dylikt som orkar fånga upp dig innan du försvinner helt. Om Du inte har det och kanske nu i läsande stund vet med dig att spiralen nedåt redan börjat, försök skaffa någon form av umgänge som eventuellt kan finnas där för dig om det verkligen smäller till. Och då är det av största vikt att personerna du nu ska utöka ditt liv med så klart inte redan ligger på botten. Då är det kört.
För mig så ökar min kreativitet i ekonomiska motgångar och bakslag. Jag är en överlevare på alla sätt och vis vilket jag har med mig genom min adoption. Jag har fått lära mig att stå på egna ben utan något som helst curlande. Drivet jag har tar mig framåt som företagare och denna krisen slog hårt öven på mina inkomster. Jag vill definitivt inte påstå att jag är tacksam för det som sker omkring oss nu och hade lika bra kunnat vara utan skiten men samtidigt blev jag för sömning och bekväm i min position som företagare. Denna ekonomiska kris gav mig en rejäl spark och ödmjukhet samt kreativiteten exploderade. Det är dock inte lätt att för den delen bara ändra på flödet hur som helst, vi lever i en värld där det nu flyter lite trögt. Och många gånger så koster det pengar för att i slutänden kunna tjäna pengar för att nå mot sina personligt uppsatta mål. Jag är sådana och vet såklart inte hur du har det och hur du resonerar kring ditt liv. Dock törs jag påstå att har man inga som helst framtidsvisioner så kan en svår kris drabba psyket oerhört kraftfullt. Helt plötsligt försvann den trygga tillvaron och va fan ska jag göra nu då? Jag vet ingenting annat, inte planerat önskat hoppats och strävar heller efter något mer i min tillvaro. Jag var totalt nöjd och ”lycklig” som det var. Då blir det tufft. Svårt i ett sådant läge att finna kreativa lösningar om man som person inte är lagd åt det hållet vilket väldigt många inte är.

För en del med kniven mot strupen så är för många överlevnads instinkten så pass hög att man strävar på med allt man har kapacitet till som människa. Problemet är tyvärr att när vi har fått ”allting” genom att lulla på utan större ansträngningar mer än att infinna sig på sitt arbete i tid och utföra de till fördelade sysslor med godkänt resultat blir det lätt en stor punktering i livet. Där finns egentligen inget driv alls.

Utmatning kommer som en gjutjärnspanna i ansiktet och man orkar helt enkelt inte. Det handlar inte om att man inte vill vara kreativ. Det finns helt enkelt ingen som helst ork till att se framåt, vara positiv, andas och lyssna på självhjälps poddar böcker och meditera. Det går bara inte!


Det måste man ha full respekt för. Men vem är MAN ? Hur ska samhället tex vården med dess terapeuter kunna fånga upp Dig. De vet inte ens om att du existerar för du har inte orken att göra dig till känna. Ska företaget du en gång var anställd på betala dig för en psykolog? Är C19 deras fel och din arbetslöshet deras ansvar? Svåra frågor som jag definitivt inte har ett rättvist svar på.


Har du möjlighet till det så kontakt någon som har erfarenhet av att prata med människor på det emotionella planet. Du är alltid välkommen att ringa mig, jag har många års erfarenhet av det samt arbetat en herrans massa timmar med människor. Släpp prestigen med att du inte vågar blotta ditt sårbara blödande inre. Försök uppbringa kraft till att ta kontakt med mig eller någon annan.

Du behöver inte slåss själv.


Här kommer några förslag på hur du kan gå tillväga med självhjälp.

Tyvärr är det så att Du är den ytterst ansvarige för ditt liv även om någon annan är upphov till skiten du sitter i. Så jag hoppas innerligt att du har orken till att göra något av följande. Och tror mig, det hjälper men inte direkt. Allting tar sin tid så kasta inte bort Ditt liv. Sådant som kostar pengar du inte har, får du undvika för tillfället. Det vänder snart. Även för dig !


Liten Självhjälps lista :)


Skriv ned varje dag 3 saker som du är tacksam för och 3 saker du faktiskt kan göra varje dag.


Starta alltid dagen med någonting nyttigt du äter eller dricker. Känslan av att du gör det bringar en tillfredställelse.


Planera in något roligt. Någonting som du har att se framemot. Och det måste vara utförbart nu!


Gör någonting du är bra på för att boosta din självkänsla.


Prova göra något kreativt hur fånig det än känns och hur långt det än är bortom den individ du är. Sysselsättning skapar lugn.


Vårda ditt förhållande - Ensam är INTE starkast. Stötta din stöttepelare och med-pilot i livet.


Vill du ha choklad idag så varsågod utan att skuldbelägga dig själv.


Gör någonting som ger din hjärna gymnastik. Kan vara vad som helst som inte framkallar negativt tänkande.


Tillhör du dem som gärna delar dina känslor med andra så sök efter sådana forum för stöd råd och tips. Du är inte ensam.


Har du redan en massa aktiviteter i livet så välj bort de du kan utan få dåligt samvete för det.


Känner du oro så lokalisera den som en ballong som glider förbi dig. Sedan räknar du nedåt från 3 2 1 Poff sticker du sönder den och låter oron glida ifrån dig. Öva på den så lovar jag att det garanterat känns bättre. Det kommer gå många ballonger men det är det värt.


Lyssna på bra musik, sjung med dansa och ”tönta” dig. Det skapar ett välmående inombords.


Basta eller bada varmt ger välmående.


Skriv ned alla dina oros moment. Att få det på pränt kan ibland hjälpa genom att sortera i din inre problemhög.


Har du husdjur så vet du redan vad det betyder för dig. Om inte så träffa folk som har.


Tänk på att framrutan är större än bakspegeln. Titta framåt så inte livet kör i diket när du fäster blicken för mycket i backspegeln


Umgås med driftigt positivt folk. Att sitta i grupp och kollektivt karva i sina sår och är sällan framgångsrikt.


Utforska dina omgivningar mer och därmed bryta dina inrutade rutiner. Rutiner kan innebär rädsla för att titta utanför skygglapparna.


Gör en veckomatsedel.


Klä dig ordentligt även inför dig själv. Energin i att sunka ned sig är just det, sunkig! Känslan av att känna dig ren snygg inför dig själv är av allra yttersta vikt. Allt som får dig må bättre är en energifrekvens som för Dig vibrera på en högre positivare nivå.


Finns 1000 tals tips teorier och dieter på hur man bör äta. Jag är ganska säker på att du vet vad som är bra och mindre bra. Något all forskning är överens om är iaf att kosten är av stor betydelse för hur vi mår. Tror du öl pizza chips godis och näringsfattiga halvfabrikat är bra så är du illa ute.


Det sägs att visa förlåtelse är en framgångsfaktor för oss. Ja kanske, däremot iaf sluta lägga energi på den orätten som är gjord mot dig. Sen behöver du INTE förlåta för att gå vidare, däremot lägga mindre agg mot det/den/dem har gjort mot dig.


Lämna idioterna i backspegeln bakom dig. Kör ifrån dem. 3 2 1 Poff så är de borta.


Försök se de små guldkornen i mycket omkring dig och stoppa dem i din skattkista för att minimera vad du stoppar i din bajspåse.


Lek med tanken att du på den platsen i livet du hade önskat vara. Inga tankar och planer är för stora. Tillåt dig inte att ännu en gång begränsa dig genom att koppla in det realistiska och därmed också dina rädslor för misslyckanden och allt vad det nu innebär för dig.


Stressad arg sur förbannad ledsen - prova att bara le. Det är ganska avväpnade och skapar inre lugn. Inget bekommer dig och ingen kan nå dig.


Skriv små trevliga mess till vänner omkring dig


Låt mobilen datorn och annat sånt bara ligga och ge dig ut på en promenad utan ovanstående ting. Du klarar dig utan världen och andra människor 30 minuter. Tro mig.


Solsken sägs kunna skapa välmående. För mig är det definitivt så. Jag är i helt fel land. Det finns ljusterapi lampor som sägs fungera.
En av många långa stränder i Goa Indien där jag finner mitt inre lugn, tid och rum existera endast i din 3D värld. Här är jag bakom många många fler dimensionerTycke och Åsikter

Något vi alla har mer eller mindre om både människor o ting, händelser o väder.

Men energin bakom mycket tyckande stinker. Självklart ska man inte om det bär emot ens värderingar jamsa med o ”tycka” som andra pga dålig självkänsla men samtidigt är det bättre att känna in företeelsen lr människan det handlar om och uttrycka sig utifrån den energin än att säga att jag ”tycker” dittenochdatten”


Ni som känner mig vet att jag aldrig hymlar eller stryker dig medhårs bara för att vara diplomatisk mot Dig. Jag säger vad jag känner. I min profession samt som privat person. Tror det eller ej men det är två olika roller. Privat har jag en mycket högre smärttröskel inför människors olikheter en stor tolerans för hur folk väljer att vara i alltifrån minsta utsmyckning yrkesval sexuell läggning o politiska värderingar. Jag delar inte deras åsikter men Tycker heller inte att de Tycker fel. Försöker du däremot argumentera mot mig i form av att pådyvla mig din skit utifrån Ditt tyckande så kommer du få svar på tal. Men min åsikt kommer utifrån mina emotionella värderingar. Stor skillnad.


För många är vissa beteenden o klädstilar och andra sätt att manifestera sig själv på okej tills det går emot vad de anser o Tycker . Många av er anser då också ha rätten på Er sida att verbalt uttrycka det mot människan ifråga ni ej delar åksikt o Tyckande med. Oftast sker det då i en nedlåtande ton. Vågar Du ej säga det till vederbörande störselobjekt så sker det istället i säkerhet bakom ryggen på personen. För visst är det av största möjliga vikt o betydelse att Du får vädra ditt missnöje mot personen som gör något utanför Ditt tyckande.Några företeelser/påståenden som idag är allmänt godkända: Färgerna rosa och blått var förr tillskrivna flicka/pojke men tack o lov blev Du mer tolerant mot dess indelning och det skedde innan det idag godkända ordet Hen blev en del av svenska vokabulären. Långt hår har sedan 60-talet funkat på män utan några större protester. Dock borde/bör man då ha tillhört musik skapandets skrå. Samma genre som också använde smink. Vad som glöms bort är att män förr Alltid sminkade sig i före tex krig, sedermera använde peruk kjol o puder. Men tiderna förändras o däri också Din inställning till vad som är rätt fel o gångbart i det för stunden rådande samhälle. Vad o hur det fungerar i andra länder finns det samtidigt ännu acceptans för, bara det håller sig där ”borta” och inte hittar hem till dina inskränkta kvarter.


Bladas och mixas det för mycket över de traditionella könsgränserna så kan Hen ligga risigt till när dina värderingar o ditt tyckande tar vid. Örhängen eller andra bijouterier fungerar på båda könen men akta akta så inte en Man har på sig några som anses vara i dess utformning kvinnliga. Uuhpps! Fara o färde, bäraren av dessa måste ju såklart vara bög eller iaf bisexuell för att kunna sätta dessa ting i sina öron. Samma resonemang med alla smycken. För du MÅSTE klassificera människan så Du har koll och förstår. Du måste kategorisera o placera människan i en låda märkt med Dina åsikter o allmänt vedertagna Tyckanden. För gud förbjude att du ska känna dig fri i själen accepterande o respekterande inför en individ som går mot Din o den allmänt vedertagna strömmen. Viktigt att poängtera här, den allmänt vedertagna, för det är minsann inte bara du som Tycker så. Så du inte känner sig utpekad som trångsynt samt kränkt. Du har minsann mandat på Din sida .

I min värld är du en patetisk rabiat bakåtsträvande myra.


Samma genom gående resonemang har du gällande kläder på Hen. Vissa klädesplagg symboliserar en viss politisk sexuell eller yrkesmässig läggning slash tillhörighet. Absolut, traditionellt är det också så men varför ej kunna bryta det. Mellanmjölks Svensken klarar inte riktigt av det. Landet utan egen identitet som Hen vågar stå för öppet. Landet lagom dränkt i brunsås. Landet där Jante fick sitt hem trots han inte har någon som helst anknytning till Sverige . Men som alltid, i mindre sällskap så växer sig misstron mot utomstående sig stark. Sverige är väldigt litet o svensken med en pondus på minusskalan som andra länder o religioner lätt stampar till.


Ditt försvar - Tycka bakom ryggen.

Din Ohälsa - Ditt Val


Då är det faktiskt lite sommar i Sverige, hur otroligt det än verkar och den har hållit på i flera veckor nu. Wow….😁

Hur går det för dig med din hälsa? Mår du bra? Har du koll på alla bitar i livet som krävs för att du ska må bra på alla plan? Äter sunt, tränar några gånger i veckan, en sund mental inställning till livet? Lycklig och fri i i ditt liv?

Du vet väl att det är bara upp till DIG att göra de val i livet som får DIG att må bra. Anting väljer du det eller så gör du det inte. Bara du själv som kan svara på hur DU mår och vad du vill förändra för att eventuellt må bättre. Tro inte att någon annan ska läsa dina tankar eller kom göra det åt dig. Det ligger helt och fullt bara på Dig. Ditt val hur Du vill må.


Det vanligaste de flesta kämpar med år ut och år in är att bli av med fett på kroppen. Generellt sett verkar det inte gå så bra då övervikten i Sverige konstant ökar. Varför gör den det tror du? Varför går du själv inte ned i vikt. Om du vill det dvs, bara du som vet det. Varför finns det så många tjocka barn i Sverige numera? Barn som har ont i ryggen och underutvecklad muskelmassa för sin ålder.


Låter du dig luras av alla förenklade ting i samhället som gör att du slipper bränna mer fett? Hänger du upp dig på appar och annan utrustning som minsann visar att du ska ha bränt si och så många kcal. Kolla dig i spegeln. Funkar det? Bara du som avgör var du vill vara och hur nöjd du är med dina resultat. Ingen annan har med det att göra.


10000 steg enligt telefonen har jag gått idag. Gu så duktigt av mig. Visst, en hel del av dem är bara när jag flyttat fötterna lite hit och dit utan någon intensitet alls. Kanske därför fläsket fortfarandet sitter kvar. Men så märkligt ändå, ”De” säger att jag ska gå den stegmängden om dagen så går jag ned i vikt. 10000 steg kan i värsta fall bara vara något 100-tals kcal och det är inte mycket alls om man behöver gå ned låt säga 80 000kcal = 10kg. Lite beroende på hur man räknar, men du fattar grejen väl. Och då får du inte heller äta så du ligger plus minus noll, du ska alltid ligga på minus intaget. Nästan i alla fall.


Ibland undrar jag om vi medvetet väljer att vara tröga? Väljer att blunda och skylla på allt annat och inte inse att det endast är vår karaktär och egenansvar som kan styra över vår hälsa. Nästan iaf…Jaja, det kommer saker och ting i vårt liv ibland som vi inte styr över men det pågår inte för evigt och välj inte att sitta fast i det hela tiden för du ska bearbeta och ta det lugnt hit och dit. Du väljer bort hälsa pga obearbetade rädslor. De rädslorna läker snabbare med en frisk tränad sund kropp serru.


Alla lösningar som hela tiden utvecklas i samhället som är tillf ör att vi ska anstränga oss mindre är en katastrof för folkhälsan. Ja, den är INTE bra i Sverige. Eller trodde Du det???? Du tror väl inte att en överviktig stressad otränad fysik är något som är bra? Nä så klart inte. Men varför väljer du ändå att ha det?

Tro inte att bara för att du tränar 2ggr/v så har du löst alla hälsoproblemen. Du måste sköta kosten, sömnen, den mentala biten. Är det bara viktnedgång du är ute efter och inte vill träna, ja då behöver du inte det. Du behöver inte träna en sekund så länge du äter mindre än vad du gör av med i ditt inaktiva liv.Det är inte svårt eller farligt att träna!!!! Gå inte på det att det är sååååå viktigt att alting görs rätt. så jäkla svårt är det inte att springa simma eller lyfta en hantel upp och ned. Du klarar av att plocka upp matvarorna, ta hand om tvätten, ta dig ur sängen, utan att någon säger hur du ergonomiskt ska göra det. Det är bara att göra det. Nä, det blir inte heller fel och innebär inte heller några större skaderisker om du har med dig hjärnan i början. Är du osäker så prata med en vän som tränar. Kan vi lära varandra andra praktiska ting så kan vi nog också lära varandra hur man springer eller lyfter en lättare hantel hit och dit. Gör det inte så jävla svårt och komplicerat. Skadorna kommer oftast inte av träning, utan pga inaktivitet i många år. Jaja, jag snackar om moderat motionärs träning nu om ingen fattade det. Inte mer avancerade historier.

Så klart kan du inte lyfta jätte tungt eller springa jätte snabbt och långt. Och skulle du få för dig att göra det bara för att få snabba resultat så får du skylla dig själv om du skadar dig. Sunt förnuft, du är ju inte trög. Du fattar också att det tar tid.

Vad du sedan vill och önskar hör inte alls hit. Men som sagt, det är helt upp till dig hur du vill må

Ditt val.


Det finns en massa appar som är bra i tränings, kost -och mentalt syfte. Använd huvudet så fattar du också vilka som är bra. 7min träning om dag. Gör varken från eller till oftast. Eller har du gått ned i vikt på det? Bara gratulera i så fall.

Idag rekommenderar man via media om si och så många minuters aktivitet som är något högre i sin intensitet än stilla sittande…… Jag kan avslöja att vad som verkligen behövs är otroligt betydligt större insatser än så. Men hade man gått ut med det så hade svenskarna rört på sig ännu mindre pga infinnande hopplöshet känsla. Och med dagens rekommendationer så blir Sveriges befolkning fetare och mer ohälsosamma som folkgrupp över lag hela tiden. Den psykiska ohälsan ökar. Så inte ens de snålt tilltagna rekommendationerna fungerar. Varför väljer du att ingå i den gruppen?Vill du lägga ansvaret på samhället som gör det svårt för Dig? Inser Du att Du är en del av samhället! Vad kan du göra för samhället? Vad kan du göra för dig själv? Jag är en del av samhället. Ska jag ha ett ansvar för din ohälsa? Tyvärr går en del av mina skattade pengar till att ta hand om Din ohälsa eftersom Du väljer att inte göra någonting åt det själv. Vad mer vill du lägga på mitt ansvar för dig? Vad anser du att jag ska göra för dig? Gör du då det samma för mig? Försöker du då också bidra till att skapa en bättre värld på alla sätt och vis eller ligger det ansvaret bara hos mig? Inse också att du ALDRIG kan kan köpa dig fri. Däremot kan du köpa dig utbildningar osv vars syfte och mål att lära sig ta hand om dig själv. Sen är det återigen bara ditt ansvar.


Du måste ibland få vara din högsta prioritering och förmodligen oftare än det är nu.

Ditt val!


Kraschade Relationer


Vara influerad av någonting menas att vi gör vissa val eller beter oss på ett speciellt vis för att vi har blivit vana vid det. Vi är en produkt av vad vi blivit influerade av många gånger. Vi blir influerade av skolan, vår arbetsplats, hemmet, vår partner, samhället och omgivning vi har runt oss och lever i.

Ett influerat beteende eller trosföreställning blir till underliggande attityder som lägger sig i vårt undermedvetna och påverkar allting vi gör och tar oss för. Med andra ord handlar agerar och tänker vi på ett sätt som vårt system under lång tid har fått för sig är ett korrekt beteende på en given situation, för så har vi alltid trott att sanningen ser ut.


Det är sällan som vi egentligen har kontroll över vad vi kommer att känna och tänka om några minuter eftersom våra sinnen hela tiden ger gensvar på de förhållandena som råder för just den stunden. Detta kan ofta leda till lögn, ilska, stridighet eller till och med otrohet. För att minimera denna influering/påverkan måste vi öva på att vara uppmärksam på våra nuvarande handlingar och reaktioner. När vi öppnar upp medvetenheten om vad som händer just nu, undviker vi att bli vilseledda av våra sinnen.


Osäkerhet


Vår önskan att fortsätta förhållandet bygger ofta på osäkerhet. Eftersom vi känner oss ofullständiga söker vi fullständighet från vår partner istället. Att vara älskad av någon annan, vår partner uppfyller våran självkänsla och ger oss en form av bekräftelse att vi har ett värde. För en del kan det te sig så att den största symbolen för osäkerhet är en vigselring. När vi skriver ett papper och utbyter ringar, övertygar vi oss själva om att vi inte kan förlora varandra. Vi blir någon och självkänslan ökar.


Om vi är angelägna om att bygga ett hälsosamt förhållande, måste vi söka fullständighet inom oss själv. Älska dig själv och fortsätt att växa som en individ inom relationen. Och om vi bestämmer oss för att gifta oss, måste vi vara medvetna och fråga oss varför vi tar detta steg. Gifter vi oss för att visa en ”ägande rätt” på vår partner, att allt då är korrekt rätt och riktigt, att det får oss att känna oss fullständiga? Eller gifter vi oss med varandra för att få uppleva sann äkta vacker kärlek och dela medkänsla och givande till en vacker människa och själ?


Missförstånd

"I det ögonblicket vi känner en förvirring är också det ögonblick vi säger något som är det en motsägelse.”

Det finns det bara framgångsrika missförstånd och misslyckad missförstånd. Ofta är våra ord biprodukt av våra känslor, som ständigt förändras. Så vi kommunicerar inte eller så gör vi ett bra misslyckande där vi ändå försökt på ett ärligt och ej fientligt vis att försöka förstå. Vi vet inte alltid vad vår partner vill önskar och behöver - vi kan bara, anta och gissa utifrån saker som hände tidigare. Det är inte alltid lätt att känna in vår partners energi. Allting ändras hela tiden…


Så hur kan vi komma närmare en framgångsrik kommunikation? Genom att tala från våra hjärtan och förvärvad visdom, och inte från vårt huvud och det influerade sinne med dess betingade okunnighet. Så länge vi är knutna till vår känsla av egot-"jag" - kommer vi fortsätta att framgångsrikt misslyckas i kommunikationen. Glöm också den tysta behandlingen; våra partners är inte tankeläsare. Öva dig istället på att tala från ditt hjärta med kärlek och medkänsla till din älskade, då är det okey att inte alltid förstå varandra i alla situationer som uppkommer i alla relationer.


Falska antaganden


Början av ett förhållande känner att vi måste vara trevliga. Och det är självklart att vi ska vara det. Men alltid. Det är som ett säljmöte där vi säljer in en produkt eller tjänst. Vi berättar så klart inte om eventuella brister. Kanske vi inte borde göra oss till för mycket i början utan försöka vara så genuin i oss själv så långt det bara går. När de första svallande heta känslorna lägger sig lite blir vi mer den vi är och kanske slutar göra det där lilla extra som fick oss att framstå så otroligt speciell och bra. Det är då missförhållandena börjar och falska antaganden äger rum. Vi förväntar oss att vår partner ska passa in i bilden vi byggt av dem från början. Vi har själva bäddat för det genom för många egna förväntningar om hur det ska vara. Samt att den andra har ”sålt” in sig bra hos dig.

Det kan vara svårt att se människor för vem de verkligen är och villkorslöst acceptera den kärlek de ger oss. Men vi borde inte vara rädda för relationer. Vi måste bara se till att vi inte blir fast i någon annans förväntningar och hopp. Kom ihåg att ingenting är permanent, så det är viktigt att ge våra partners det utrymme och den frihet de behöver. Då växer kärleken. När du väl kan se din partner får du också känna den äkta sanna vackra kärleken mellan er två.

Vart är du på Väg?


Var är du någonstans idag? Har du fullständigt koll på livet, vad du vill få ut av det och vart du är på väg? Har du en plan om hur du ska gå tillväga för ett optimalt leverne eller tar du livet som det kommer, känner dig mer fri och kan leva mer för stunden och inte lägga upp massa planer hela tiden. Planer som ibland inte går som du hade tänkt dig och då är blir du låst i ett nederlag och kan inta ta dig vidare.


Det är inget fel med att planera sin framtid. Absolut inte, vi har våra önskningar och strategier för att ta oss framåt. En del av oss har det iaf. Och kanske kan det också då agera som en självuppfyllande profettia. Vi arbetar målmedvetet för att uppnå det som vi vill ha i livet. Det kan vara vad som helst. Barn och familj, ett hus en bil. Springa en mil innan nästa månad. Osv. Strategier och planeringar med livet för att steg för steg sträva framåt.


Nackdelen kan vara att vi missar en massa fina möjligheter i livet för vi är låsta efter planen. Vi ser inte en vidöppen dörr som bara väntar på att vi ska kliva genom och ta för oss. Vi ”måste” hålla fast vid planen - kontrollbehovet. Och vips så missade vi massa tillfällen som förmodligen hade givit oss en bättre utgång, friare liv med mer lycka lugn passion, ja vad som helst. Och kvar finns bitterhet för vi inte heller lyckades med vår ”plan”


Viktigt att alltid vara lyhörd på livet, vad händer nu? Var är jag någonstans ? Kan jag lära mig något i detta mötet, var kommer det ta mig? Känns detta rätt för mig. Vågar jag satsa, lyssna på mitt inre och inte vara låst i hjärnan. Kan jag lita på min intuition, vad vill den säga mig. Jag bör nog ta detta steget, besluta mig för att avvika från det jag tror mig vara den enda stigen i livet jag ska vandra på. Ha ett öppet sinnen för hur livet faktiskt fungerar, där ingenting är skrivet i sten. Händelser händer hela tiden som vi aldrig kan förutse och planera för. Så är det med oss människor. Alla möten och relationer tar oss ibland någon annanstans, kedjeeffekten av alla möten och beslut som tas långt innan vi är en del av resultat. ”Ödet” gör en loop på vårt liv, du har kommit till en av de oändligt många knutarna i nätet som ingen någonsin kan förutbestämma. Då måste jag göra ett val, ett val som helst bör ske med din intuition och inte med endast hjärnan. Använd även dina känslor.


Svårt som tusan, för vi blir påverkade i hjärnan av vad som händer emotionellt och då är det inte heller helt enkelt lätt och självklart att fatta det bästa beslutet. Det är just i den stunden du ska vara fri i din energi viljan känslan och tanken. Fri inför vilka möjligheter detta kan ge dig istället för att bli ännu mer låst i din ”plan” Sen beror det så klart helt på vad det är du står inför. Strider det helt mot dina värdegrunder så är svaret ganska enkelt, men väcker det istället någon form av nyfikenhet och du får en glimt av vad det faktiskt kan ge dig så kanske du bör våga välja en annan stig i livet. Känn in!


Förändringar och processer inombords kan vara ordentligt jobbiga och utmanande men försök kliva utanför och betrakta dig själv. Kan denna förändring leda till någonting bättre än där jag är idag. Kan jag lägga av mig den falska masken jag bär och våga ta en annan väg i livet för att utvecklas eller vill jag hålla fast vid det gamla i ren trygghet bekvämlighet och rädsla. Är jag den och där jag vill vara i livet? Om inte så får DU gör ett val för det är bara genom dig det blir möjligt att genomföra DITT val.


Lita på din utveckling:)


Förväntningar


Vi har alla en massa förväntningar på en massa olika saker företeelser och beteenden.

Sluta genast med det…..! Mindre risk att bli besviken.

Mmmm jag vet det där lät väldigt bittert och cyniskt, och det är verkligen inte så jag menar.


Men nog kan du känna ibland att du har vissa förväntningar på andra människor i dina relationer till dem och det händer att du blir besviken. De möter inte upp dina förväntningar enligt dig helt enkelt. Många gånger så vet inte ”mottagaren” om dina förväntningar på hen och samtidigt har du kanske inte heller någon som helst rätt att ha de förväntningarna på hen. De befinner sig också någonstans i livet i just den situationen som gör att de helt enkelt inte kan läsa av din energi och dina behov av dem och där med kan de inte heller leverera så som du har hoppats på. Och även om de skulle kunna läsa av dig helt korrekt där och då så betyder inte ens det att de delar dina upplevelser så som du hoppats och förväntat dig. Du är kanske upprymd lyrisk och lycklig och nästan förväntar dig att någon som står dig när ska dela det med dig men så är inte fallet alltid.

Det som du upplever som ett stort ”happy moment” för er är någonting som sker inom dig och inte nödvändigtvis någonting som andra delar med dig. Så ha inte de förväntningarna på andra. Var istället glad och tacksam för du känner dig öppen och i relation - den viktigaste av alla, relationen med dig själv.Dina behov får du se till att uppfylla själv och när det rent praktiskt inte är möjligt så be dem om att göra det för dig utifrån en plast inom dig där du inte utsänder en negativ kärvade och skuldbeläggande energi mot dem utan istället äger känslan utan att tappa fattningen, förklarar vad du behöver på ett trevligt vis som kommer mottagaren mycket lättare kunna ta det till sig utan att behöva gå i försvar. Man för helt enkelt en lugn sansad diskussion. Enkelt eller hur…


Då första kan vi få en del behov tillfredsställda. Men förväntningar om att andra ska uppfylla dem blir det bara fel, vi springer på patrull och ilsknar till och har själva skapat en negativ spiral nedåt inombords samt förmodligen också försämrat relationen med den andra personen.

Skulle det sedan bli så att dina behov aldrig blir uppfyllda, behov som du inte kan kompromissa bort och du har inga som helst förväntningar heller på att motparten någonsin kommer vilja mötas på en för er båda lika nivå, ja då är det dags att titta över situation om den längre är hållbar. Om inte, avsluta den för bådas skull.Med ett öppnare friare sinne är det enklare att möta vardagen och livet. Vi har inga föreställningar som sedan går i kras, vi mår själva också bättre. Sänker vi kraven på omvärlden sänker vi också kraven på oss själva. Vi blir mindre rädda för att göra fel och inte räcka till i diverse situationer. Vi slår inte på oss själva när saker och ting inte blir som det var tänkt. Vi får upp en större självkänsla som säger att vi duger och räcker till. Det är inte farligt att göra fel. Vi får göra fel och det är helt ok.

Var alltid noga med att förlåta dig själv även när det uppenbart har blivit fel. Ingenting blir bättre av att du fortsätter skuldbelägga och slå på dig. Vi tar oss vidare i livet, stänger den dörren och vänder bladet för att med fritt öppet sinne möta omvärlden igen.

Kom ihåg att du själv är nyckeln till din inre utveckling, du gör den resan på egen hand. Och förhoppningsvis har du någon vid din sida som du samtidigt kan dela dina framsteg med. Med glöm aldrig att detta gör du först och främst för dig själv.


Med det sagt är det också ok för den människan du har förväntningar på att också få göra fel, att hen inte lever upp till dina förväntningar just då. Du bör kanske inte då bli besviken och arg utan ha förståelsen att det är okey att ”fela” ibland. Förhoppningsvis fanns där inget elakt bakomliggande utan i värsta fall bara en obetänksamhet. Vilket också är helt naturligt. Vi kan inte alltid i alla situationer komma ihåg allting om alla andra medmänniskor och hur de är funtade i relation till oss.

Bekvämlighet
Mmm det är något vi alla är ibland och det har man all rätt till att få vara också men det är kanske inte just det jag i detta avseende tänker på utan snarare när bekvämligheten går över till lathet där man inte orkar göra ett jäkla fysiskt handtag alls för någonting inom en tycker att det är jobbigt.


Oooo hjälp, jag klarar inte av att vara hungrig en timme till - Nä stackars dig då!

Åååå fy så tungt det var att släppa alla onyttiga varor till kassan. Oj oj, jag orkar inte ens bära en kundkorg så därför finns det tack och lov korgar med hjul på.

Och inte kan jag väl behöva parkera så långt bort då måste jag ju GÅ hela den långa sträckan dit jag ska. Varför är alla de närmaste platserna tagna utanför träningsanläggningen, skit också……


Allting ska helst vara serverat för mig så jag slipper göra för många knopp. Vilken tur att det i dagens stressiga samhälle finns hemkörning av det mesta så jag hinner med allting annat som måste ske och framförallt så slipper jag själv släpa på kassarna.


Och vilken tur för mig att det hela tiden uppfinns en massa små praktiska grejor som verkligen underlättar och avlastar min kropp från min annars så fysiskt tunga vardag. För inte fan ska väl jag behöva slita ut min kropp i förtid. Bättre jag får en förtvinad oduglig kropp istället. Jag har iaf haft ett bekvämt liv där jag slapp utföra massa onödiga sysslor och sluppit ränna hit och dit utan istället har jag fått sitta stilla den mesta tiden. De borde bara uppfinna bättre soffor också så jag inte får så jävla ont varje gång jag lyfter min numera lite överviktiga kropp från dynorna…..


Som tur är så slipper jag vara hungrig då jag har fått lära mig att jag MÅSTE äta var tredje timme. Det är så viktigt med mellanmålen för mitt blodsocker. Undrar om jag verkligen gör av med alla kcal som jag petar i mig? Nä, fan jag tror inte det…. Eller är som med texten på alla livsmedel som bara blir mindre och mindre, att även storlekarna på kläderna görs mindre hela tiden. Japp så är det!!! Jag har knäckt nöten :) Skönt, då kan jag med gott samvete fortsätta mitt bekväma inrutade liv utan en större karaktärsförbättring eeee karaktärsförändring skulle det vara. För då hade det minsann blivit obekvämt för mig.


Något helt fantastiskt börjar även ske på bilmarknaden. Bilar som själva känner av avståndet till framförvarande, anpassar hastigheten. Inte det coolaste, utan de styr själva också. Jag behöver inte ens hålla i ratten. Bara toucha till den var 3 min för att kolla så jag inte somnat. Perfekt, gör att jag mycket enklare kan skicka sms undertiden som bilen kör mig dit jag ska. Och ännu bättre, jag kan sätta mig i min bil och låta den ratta hem mig från krogen efter en god middag med dito viner:) Man kan inte annat än bara älska alla dessa fantastiska lösningar som ökar på bekvämligheten för homo sapiens. Undrar om den har blinkers? Det bör inte behövas då alla bilar ändå känner av varandra. Verkar i och för sig som den funktionen redan saknas på de flesta bilar idag. Eller är det kanske en obekvämlighet att manuellt behöva röra blinkers reglaget upp och ned?


Undrar när det kommer självbärande/rullande resväskor så jag slipper asa möget efter mig på flygplatserna. Tack och lov att någon smart person uppfunnit plana rullband så jag jag åtminstone kan få stå stilla på dem ett tag mellan gaterna.


Oj, tror bestämt att jag har liiiiiite ont i halsen och visst är jag väl något något snuvig? Jadå, det är jag! Kanon, då slipper jag gå till affären 400m bort och kyla ned mig på vägen så jag kan med gott samvete ta bilen. Nog bäst jag köper mig något onyttigt också som tröst. Men jag är nog ändå inte så pass illa däran att jag måste ha en kundvagn till mina 3 varor utan jag orkar faktiskt släpa kundkorgen med hjul genom affären. Och pust så stor affären är, bara gå där mellan hyllorna måste vara som ett maraton. Jaha, då fick jag ändå lite vardagsmotion idag. Hoppas nu bara att jag inte blev sjukare av det.


Dags för en förändring i ditt liv!

Men som alltid är det upp till dig i ditt liv. Hoppas dock du hinner innan du dör vilket du aldrig vet när det skr. Kanske i natt, kanske i trafiken


Lev Livet - Ditt Eget Val

Livet innehåller en massa utmaningar. Samtidigt får vi inte glömma och vi också har en jätte många glädjeämne som hela tiden står vi vår dörr och väntar att vi ska öppna ögonen, känna in och släppa in. Lära oss handskas med alla utmaningar och problem vi har i livet lite då och då. För nog har ALLA det från och till i livet. Det gäller för oss att samtidigt växa i det, ta till oss lärdom av det som sker när vi går genom det. Och då gäller det också att vi verkligen är närvarande. Att vi har en vilja till utveckling. Utan viljan kommer ingenting att ske av sig själv. Så enkelt är det bara. Du, och endast DU måste själv göra jobbet med dig själv för att kunna gå vidare. Vad det än gäller. Även i en relation. Tror inte att du är helt felfri/skuldfri där. Vi har alla bitar vi måste titta på, sen kanske det inte är just du som i en mer nära relation är den som hela tiden skapar problemen er i emellan. Kanske är det så att ni helt enkelt inte kan vara i relation längre. Och då är det så. Men glöm aldrig bort att titta på din egen roll också. Förhoppningsvis kan du lära dig något om hur du fungerar i situationer som uppstår även fast du inte har någon skuld i det.


Att leva livet utan begränsningar är nog någonting vi alla skulle vilja känna. Tänk dig göra och säga vad som faller dig in, gå på en impuls istället för att bli tillbakahållen av en rädsla. En rädsla som uppstår inom dig där du själv fjättrar dig. Lev friare, agera mer på impuls.

Så fort vi börjar analysera en tanke så kommer även tvivel och tvekan in om detta nu verkligen var en sådan god idé. Mmm kanske det inte heller var men vågar du inte så kan du också missa en otroligt stor chans och stort tillfälle till glädje, både för stunden och framtiden.

Det kan vara våga testa en idé för att tjäna mer pengar, våga prata med en främmande människa som sen visar sig leda till en fantastisk relation av något slag. En relation som ger dig en massa i utbyte, där du får komma till din rätt som människa, en relation där du lyfter en annan person och bidrar med en massa glädje lycka och kärlek.


Våga tror på dig själv! Vill du söka ett annat arbete så gör det då. Men oj och hjälp det ligger i en annan stad. Jaha, flytta då. Mmm ta med dig familjen med barn och hela rasket också. Ni och du är definitivt inte de första som gör det, och inte sista heller så det är inget som helst unikt i att du gör det. Så släpp dina rädslor och gå efter det du vill ha i livet. Bättre det än att du de sista åren i livet känner en tom bittert för att du inte fått ut vad du hade önskat. Det är du själv som väljer vad du vill ha ut av livet. Skapa din egen lycka och lägg inte det ansvaret på någon annan. Och kom framförallt ihåg att livet/världen inte försöker jävlas med dig. Det är din inställning som gör att du ser saker och ting på ett visst vis. Och ett negativt sinneslag attraherar negativet - attraktionskraftens lagar.


Sen har vi alla med oss ett bagage från barndomen som vi tar med oss in i alla närmare relationer. Men det är fortfarande upp till dig om du vill utvecklas från det, finna ett djupare inre lugn. Hitta lyckan i livet med både jobb och den sociala tillvaron, hitta en acceptans respekt ödmjukhet i sunda relationer som du väljer att omge dig med. Spontanitet, glädje och passion. Du väljer och var inte rädd för att söka hjälp! Jag hjälper dig gärna framåt i livet genom att bolla stora livsfrågor med dig, ändra på ditt eventuella negativa förhållningssätt till saker och ting, få dig acceptera och ta hand om ditt inre jag, vårda dig själv och försöka hitta hållbara lösningar i Ditt liv så Du mår bättre. Du vill ha din frihet även om den ibland kan kännas skrämmande.


Var inte rädd för att blotta dig och söka ett eventuellt bollplank utan för din närmsta krets.

Sköta HälsanSvara på denna frågan:


Vad i dig är det som gör att du inte sköter om din hälsa? Vad har du för anledning till att du inte orkar göra det?


Världen är full av folk som vägrar sköta om sin hälsa. Och så klart är man inte tvingad till att göra det. För mig som lever med detta yrket så är det helt ofattbart att så många av Er inte sköter om er bättre både fysiskt och mentalt. Att inte träna och sköta kosten kommer aldrig göra något gott för er alls. Och så mår man bara sämre mentalt också.

Det blir inte bra alls på några som helst vis. Jag orkar inte ens bemöda mig med att räkna upp allt negativt det innebär att INTE sköta om sin hälsa. Du vet själv och har säkert redan en del skavanker och annan skit som lätt hade kunnat avhjälpas med sundare inställning till dig själv och ditt liv.


Men som sagt, det är upp till dig om du vill fortsätta med din ohälsa. Mmmm det är ohälsosamt att inte träna trots avsaknad av för tillfället smärta i kroppen. Och nä man tränar inte bara för att bränna fläsk. Ska du bli smalare måste du även lägga om kosten, du behöver inte ens träna för att bli smal. Som otränad förbränner du ändå minimalt på en timme så det räcker med att äta en macka mindre….. Men sen är det, som du säkert själv fattar, massa andra positiva effekter av träningen.


Så är det nu du förväntar dig att jag vänder den här texten och verkligen försöker få dig lägga om din livsstil?

Nä, det är helt upp till dig. Jag utgår från att du iaf är normal intelligent och då vet du också att du borde röra mer på dig samt sköta kosten mycket bättre. Och det är fan inte raket forskning att begripa hur man gör det. Ät mindre än du gör av med. Testat olika diet men fortfarande överviktig? Mmm då är det kanske inte dieten som är det största problemet eller hur. Det är nog du som sen inte hade karaktären till att fortsätta. Eller så trodde du att det bara var att återgå till ditt gamla liv efter en tuff diet. Du är bevis nog på att så funkar det inte.


Så förutom att jobba med träningen och kosten så måste du arbeta med ditt huvud också och din mentala inställning till livet i stort. Oj, nu blir det riktigt jobbigt för dig!!!

Ja tänk för att det blir det.

Ingenting är enkelt men om du väljer att ha en annan inställning till alla val du gör i livet så har du kommit en bra bit på väg mot ett sundare liv.


Välj att inte stoppa i dig mög-mat

Välj att jobba med din inre energi

Välj bort sådant som förstör för dig

Välj bort människor som förstör för dig

Välj att röra på fläsket

Välj att må bra på alla plan i livet!


Allt är upp till DIG

Lycka till :)
Invasion
Är du invaderad ? Känner du dig styrd av någon annan, känner du dig begränsad och kan inte ta dig ur det? Styrd som om du inte har ett eget val, som om du invaderas i att fatta beslut som egentligen går emot dina egna värderingar. Nu menar jag inte styrd av din arbetsgivare och den svenska lagboken utan styrd av någon annan dominant människas energi som tränger sig på och och trycker undan din egna fria vilja. En fri vilja som du inte lyckas behålla då någon energi gör sig påmind hela tiden inom dig.


Det kan beror på en dominant person i din barndom som har tagit sig in i dig och försökt styra och ställa med dig för egen vinnings skulle utan att ta någon som helst hänsyn till vad du vill. Du finns bara till för att andra ska få sin vilja igenom. Du ska uppfylla andras önskningar och krav. Du har blivit andras redskap. Typiskt beteende från många vårdtagare…..Dvs föräldrar!


Du har blivit skaffad hit genom en egoistisk handling men det är inte det värsta. Det är det som händer sen eller under tiden du ligger i magen. Planer görs upp om och för dig hur du ska leva ditt liv. Det kan tex röra sig om att du ska bli violinist eller jobba som rörmokare och ta över familjens företag. Du berövas i väldigt tidig ålder rätt till att själv bestämma ditt liv, rätten till att själv hålla i takpinnen för ditt liv och vilka vägar du ska välja. Mycket av det sker med föräldrars goda intentioner för de TYCKER att det är det bästa valet för dig.


Allt annat du som växande individ tar dig för felgörs du för. Du ska minsann inte göra ditten och datten, och du borde göra si och så pga de TYCKER att det är det bästa och enda riktiga alternativet för ditt liv. Du fråntas alla möjligheter till att själv utforska vad du egentligen är menad till. För många går hela livet åt i denna invaderade energin. En massa relationer som aldrig blir bra pga känslan inombords av invasion och felgörande. En ständig rädsla att göra fel. Det kan vara så enkelt att utföra ett danssteg eller flytta på några grejor på sin arbetsplats som görs med en underliggande rädsla att det ska bli fel om inte tydliga instruktioner har givits innan det ska utföras. OCH även så, så finns där en bubblande rädsla av att det ändå ska bli något klagomål eller att det iallafall ska bli fel någonstans och då infinner sig aldrig det inre lugnet. Ett inre lugn som är baserat på någon annans vilja om hur du ska göra. Du har totalt blivit berövad din egen frihet!


Jag vet att en hel del av er känner igen helheten i detta jag skriver om. Det är nu äntligen dags att DU tar tag i detta och påbörjar frigörelsen från invasion och blir en självständig individ som inte längre styrs av någon annans vilja. Inte styrs av någon förälder som sedan flera år tillbaka är död. Påbörjar arbetat att se livet från en positivare infallsvinkel än att världen och livet är ute efter att jävlas med dig, sätta käppar i din personliga utveckling. Det är så klart ditt val som så många gånger alltid, men även fast det är det så kan det vara mycket svårt att komma till skott för du vet helt enkelt inte vart du ska börja. Och hur börjar du och hur fullföljer du utan att ramla tillbaka igen. Som med all utveckling gör vi både framsteg som vi når platåer i utvecklingen. Huvudsaken är att Du har viljan till förändring och utveckling till ett friare liv utan mentala bojor som håller tillbaka, begränsar och får dig att må apa i många vardagliga situationer.Samtal tillammans med träning under mina vingar är ett stort steg i rätt riktning för dig:)
Din Sanna Väg

Hur tar du dig fram i livet och tacklar allting som sker runt dig? Både inom och utom dig. Hur påverkas du av yttre faktorer som tex vänner och bekanta, ytliga tjenisar. Tar du åt dig mycket av vad du möts av dagligen eller kan du stå rak i ryggen mot allt som sker runt dig i livet? Opåverkbar och stark på din egen väg utan att låta andra ändra på dig. Men samtidigt inga skygglappar på utan öppen för förändringar som kan gagna din utveckling.

Så väl på det personliga planet som det yrkesmässiga.


Det är inte helt lätt att alltid gå sin egen väg. Och många gånger är vi inte ens säkra på vad som faktiskt är vår sanna väg. Vad är det egentligen jag vill uppnå och vart vill jag komma någonstans? Men en sak är säker, vad det än är så gäller det att på alla plan och frekvenser alltid jobba framåt. Det duger inte att skjuta på någonting för då kommer du aldrig komma dit.


”The road to someday leads to a town called nowhere”Och tyvärr är det många människors liv som ser ut exakt så. Begränsad av sig själva, sina rädslor och osäkerhet på en massa plan. Begränsas av sitt umgänge och diverse konstellationer man själv väljer att befinna sig i. För passar det dig inte så ändra då på din tillvaro vad det än må vara. Ja så enkelt är det faktiskt. Ta kontrollen över dig själv och låt ingen annan hålla i ditt livs taktpinne. Du kommer missa chanserna till ett fullgott självförverkligande liv och tyvärr dö med en uppgivenhet och eventuell biter sur smak i truten där du valde att gå miste om livet pga din rädsla.

Är det värt det?

Är du stark nog att ta dig ur det? Ändra på din situation som sätter dig i bojor, ger oro nedstämdhet ångest och allehanda problem. Många är inte starka nog i psyket pga bristande självförtroende och låg självkänsla men det finns hjälp att få!


Bara en sådan ”enkel” sak att ta tag i träningen på något vis ger ett ökat välbefinnande. Och gör du det samtidigt med Mig som har tusentals timmars erfarenhet av människor på både det fysiska som mentala planet så har du garanterat kommit en bra bit på väg för att stärka upp hela dig. Inifrån och ut, utifrån och in. Jag jobbar med hela individen, dvs Dig! Allt som rör dig. Här och nu, där och då, allt för att du ska ta dig framåt och öka lyckan och välbehaget i ditt liv, se ljuset komma närmare och närmare, ljuset av lycka lugn glädje värme trygghet och tillfredställelse i livet.


Känner du igen dig så ring mig så drar vi genast igång så du inte fortsätter att kasta bort dagar av ditt liv. Du vet Aldrig när du tar ditt sista andetag.


”The road to someday leads to a town cal